Boekentips

7 aug

Ik lees graag en veel, zeker sinds ik een e-reader heb. De mijne is een Kobo Aura one. 280 gram en 8 gb aan boeken. Eentje die tegen waterspatjes kan (lezen in bad), geschikt om in direct zonlicht te lezen. Je hebt geen last van irritante schitteringen van het scherm (Dit in tegenstelling tot de schermen van smartphones en tablets). ’s Avonds wordt het blauwe licht gefilterd zodat je je ogen niet vermoeid. De lichtsterkte kan je zelf aanpassen of automatisch laten gaan.

Ik ben ook fan van Goodreads. Daarop kan je een lijst van gelezen boeken bijhouden, boeken die je wil lezen, sterren toekennen aan boeken… Maar voor jezelf ook een jaarlijkse challenge ingeven. Voor 2018 heb ik als doel 35 boeken, waarvan ik er nu al 22 gelezen heb.

Een aanrader die ik onlangs las:

Als ik mijn ogen sluit door Elizabeth Musser

Jason, het 6-jarige zoontje van Henry en Libby Blough, lijdt aan een ernstig hartdefect en moet binnenkort zijn vierde operatie ondergaan. Henry werkt bij een drukkerij en kan al die dure operaties niet van zijn loon betalen. Zonder dat zijn vrouw het weet, stelt hij zich beschikbaar als huurmoordenaar, net als zijn vader ooit deed. Maar hij faalt. Josephine Bourdillon (een bekende schrijfster), de vrouw die hij had moeten vermoorden, is niet dood, maar ligt in coma. Ondertussen wordt Jasons toestand kritiek. Wetend dat hij niet voor de mislukte opdracht betaald zal worden, probeert Henry Josephine opnieuw te vermoorden, maar haar ziekenhuiskamer wordt goed bewaakt en hij slaagt er niet in om bij haar te komen. Als hij thuiskomt, wacht zijn vrouw hem op met goed nieuws: het geld is binnen en Jase kan geopereerd worden. Henry is opgelucht, maar ook bezorgd. Waarom is hij toch uitbetaald?

Het gaat vaak over vergeving en geloof, maar ik ben toch benieuwd naar de andere boeken van Musser.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: